De Adriaan 2019

Het weekend van de tweejaarlijkse muziekwedstrijd ‘De Adriaan’ in de Kemi-hal in Riethoven was weer een geweldig evenement!

Op 13 en 14 april 2019 schitterden in totaal 12 jonge solisten tijdens hun optredens samen met hun muziekverenigingen. In deze 14e editie van de wedstrijd hebben wij ons mogen verheugen over het grote enthousiasme van solisten, orkesten en publiek.

Op zaterdag 13 april was Loek Smits van Harmonie De Volharding uit Aalst de winnaar van ‘De Adriaan’. Onder leiding van dirigent William Linssen speelde Loek, samen met het harmonie-orkest, op bariton ‘Rhapsody for Euphonium’ van James Curnow.

De heer Bolt, heer Cnoops en heer Dobbelstein hebben de uitvoeringen beoordeeld en zoals gebruikelijk met de solist en dirigent nabesproken; iets wat door partijen zeer wordt gewaardeerd.

Zondag 14 april ging de ‘Adriaan’ naar Tim Huijbregts van Muziekvereniging Kunst Adelt uit Hapert.

Met zijn vertolking op klarinet van II Concerto van Oscar Navarro behaalde Tim, begeleid door Kunst Adelt met dirigent Erik Somers, de hoogste score van de juryleden. Voorzitter Roel Sweegers van Stichting De Adriaan heeft ook hem het beeldje overhandigd.